Voor het eerst online boodschappen bestellen

Laptops met online supermarkten eropJe hoort er misschien steeds meer mensen over in je omgeving; het gemak van online boodschappen doen. De boodschappen bestellen is namelijk erg populair aan het worden in Nederland. Wil je het ook eens proberen? Online je boodschappen doen is wellicht even wennen, maar het is in ieder geval niet moeilijk. Alles wat je echter voor het eerst doet moet je toch even uitzoeken. Daarom hebben wij hier een handig én compleet overzicht over wat je moet weten over de supermarkten en het online bestellen van de boodschappen. Zo kan je eenvoudig en snel
(op een moment dat het jou uitkomt) je boodschappen bestellen bij je favoriete supermarkt, zoals Jumbo,
AH, Picnic, PLUS en meer. 

Waar kan ik online boodschappen doen?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden ben je op de goede website terecht gekomen. We hebben namelijk een compleet overzicht van online supermarkten. Dit artikel kan je snel op weg helpen wanneer je voor het eerst je boodschappen online wilt bestellen.

Online boodschappen bestellen doe ik op een moment dat het mij uitkomt, bijvoorbeeld als de kinderen op bed liggen. 

Hoe kies je de supermarkt waar je online boodschappen kan bestellen? Nog niet alle supermarkten bezorgen de boodschappen door het hele land. Ook hebben sommige supermarkten nog een beperkt online assortiment.

Welke supermarkten leveren boodschappen aan huis? 

Wil je ook eens proberen of boodschappen laten bezorgen iets voor jou is? De volgende supermarkten kunnen (bijna) door heel Nederland de boodschappen leveren aan huis:

Er zijn verder ook heel veel supermarkten die lokaal kunnen bezorgen. Dus heb je één van onderstaande supermarkten in je woonplaats (of in de buurt) dan is er een grote kans dat zij bij jou de boodschappen aan huis kunnen leveren. Dat zijn bijvoorbeeld de supermarkten: 

In opkomst zijn de super snelle flitsbezorgers. Zij zijn vooral actief in de grote steden en kunnen na het plaatsen van een bestelling in de app al binnen 10 minuten bij je op de stoep staan. 

Nieuwe flitsbezorgers: 

Welke supermarkten bezorgen gratis? 

Bij de meeste supermarkten betaal je servicekosten voor het bezorgen van de boodschappen. Maar steeds vaker kan je gebruik maken van speciale acties, waardoor je geen bezorgkosten hoeft te betalen door bijvoorbeeld actieproducten toe te voegen aan je bestelling. 

Toch zijn er ook supermarkten die juist wél de boodschappen gratis bezorgen. Bestel bijvoorbeeld bij Coop voor meer dan €70,- aan boodschappen, dan is de bezorging gratis. Ook Picnic komt je boodschappen gratis bezorgen. Minpunt is natuurlijk dat allebei deze supermarkten niet aan landelijke bezorging doen. Check dus snel of jij wel gebruik kan maken van deze gratis bezorgservice van Coop of Picnic. 

Kies je favoriete online supermarkt

Wil je een grote keuze hebben in artikelen en je boodschappen thuisbezorgd krijgen? Dan raden we je aan om te kiezen voor Albert Heijn of Jumbo die door het hele land (behalve waddeneilanden) kunnen bezorgen. Ook Picnic is een populaire supermarkt. Bij Picnic bezorgen ze de boodschappen gratis thuis (maar nog niet door heel Nederland). Voordelig je boodschappen doen is natuurlijk ook iets waar je rekening mee houdt bij het kiezen van je online supermarkt. 

Logo van AH om te bestellen
Logo van Jumbo om te bestellen Logo van supermarkt Hoogvliet
Logo online supermarkt Butlon Logo van Plus om te bestellen

 

Hoe kan ik boodschappen bestellen?

Je kunt eenvoudig via de website of via de app je boodschappen bestellen bij je favoriete supermarkt. Bij elke supermarkt kan je je eigen account aanmaken zodat je snel kunt beginnen met boodschappen bestellen. De websites en de apps zijn te vinden op:

Supermarkt Via de website Via de app
AH www.ah.nl App Store, Google play
Jumbo www.jumbo.com App Store, Google play
Butlon (nieuwe online supermarkt) www.butlon.com App Store, Google play
Hoogvliet www.hoogvliet.com App StoreGoogle play
Plus www.plus.nl App StoreGoogle play

Online boodschappen doen op computer, tablet of mobiel

Laten bezorgen of zelf de boodschappen afhalen?

Wil je graag de boodschappen laten thuisbezorgen? Controleer dan eerst of ze ook in jouw woonplaats bezorgen. Albert Heijn en Jumbo bezorgen in heel Nederland de boodschappen. De nieuwe online supermarkt Butlon biedt ook bezorging door heel Nederland aan. Bij Picnic is dit niet niet in heel Nederland (maar het aantal steden groeit heel hard). Wil je ook graag dat Picnic binnenkort de boodschappen bij jou komt bezorgen? Dan is het slim om je alvast aan te melden. Daarmee kom je op de wachtlijst bij Picnic en houden ze je op de hoogte. Je kan vaak een postcode check doen of de winkel bij jou in de buurt selecteren. Je kunt er vaak ook voor kiezen om je boodschappen zelf op te halen bij een Pick Up Point. 

Boodschappen bestellen bij Butlon

Butlon is een nieuwe online supermarkt waar je voordelig boodschappen kunt bestellen. Bezorging is in heel Nederland mogelijk. 

Aanbiedingen, korting en gratis bezorging

Natuurlijk wil je voordelig uit zijn met je online boodschappen. Check daarom natuurlijk altijd eerst de aanbiedingen bij de supermarkt. Alle websites en apps tonen deze netjes op een aparte pagina. Sommige laten ook in de andere overzichten zien of iets in de aanbieding is. Bij de nieuwe online supermarkt Butlon lijkt voordelig boodschappen doen goed te lukken. Hier kan je groot inkopen tegen speciale actietarieven. Ook zijn er leuke dagacties en op=op knallers. De moeite waard om eens te kijken bij deze nieuwe online supermarkt. 

Kijk als je boodschappen gaat bestellen ook of gratis bezorging mogelijk is. Bij Picnic is dit altijd het geval en bij Coop vanaf €70,- aan boodschappen. Daarnaast zijn er ook wekelijks speciale actieproducten bij Albert Heijn, PLUS en Jumbo voor gratis bezorging. Wanneer je deze producten in je winkelwagen doet, zijn de bezorgkosten automatisch gratis.

Vergeet ook niet onze actuele kortingscodes van supermarkten te bekijken, hiermee kan je een flinke korting krijgen op je bestelling of een flinke korting op de bezorgkosten.  

Bekijk actuele actiecodes van supermarkten

Is het gelukt om de eerste keer online boodschappen te bestellen, kom dan nog eens terug op deze website en deel jouw ervaring met andere bezoekers! Dat waarderen we zeer!