Het bestellen van boodschappen bij een online supermarkt is een handige manier om tijd te besparen en in één keer al je benodigdheden in huis te halen. Voor het eerst boodschappen bestellen kan even wennen zijn, maar uiteindelijk heeft het heel veel voordelen. Maar hoe zit het met het bestellen van verse producten, zoals vlees, vis en groenten? We krijgen vaak te horen dat mensen dat een lastig onderdeel vinden van online boodschappen bestellen. Want zijn de boodschappen wel vers genoeg en krijg ik producten van goede kwaliteit? Op deze pagina leggen we daarom uit hoe je bij online supermarkten verse producten kunt bestellen en waar je op moet letten.

Bestel jouw verse producten gemakkelijk online en laat ze bij jou thuis bezorgen

Kies voor een betrouwbare online supermarkt
Voordat je begint met het bestellen van verse producten bij een online supermarkt, is het belangrijk om een betrouwbare aanbieder te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een supermarkt met een goede reputatie en positieve reviews van andere klanten. Bekende online supermarkten zijn bijvoorbeeld Albert Heijn, Jumbo en PLUS

Versheid van producten
Bij het bestellen van verse producten is het belangrijk om te weten dat elke online supermarkt zijn best doet om de versheid van de producten te waarborgen. Je kunt er daarom als klant van uitgaan dat je verse producten van goede kwaliteit ontvangt. Tijdens het bestellen van je producten kan je ook zien (bijvoorbeeld bij Albert Heijn) hoelang een producten minimaal houdbaar is op het moment van ontvangen. Zo staat er bij een zak gesneden groenten bijvoorbeeld minimaal 3 dagen houdbaar. Let als klant ook altijd zelf op de houdbaarheidsdatum en controleer deze bij ontvangst van de producten. Wanneer je twijfelt over de versheid van een product, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van de supermarkt. 

Gekoeld transport
Bij elke online supermarkt wordt er gebruik gemaakt van gekoeld transport om te kwaliteit van de verse producten te waarborgen. Door het gebruik van speciale koelwagens en koelboxen blijven de producten vers. Producten die gevoelig zijn voor bederf, zoals groente, fruit, zuivel en vlees blijven hierdoor langer vers en kunnen veilig vervoerd worden van de ene locatie naar de andere. Ook diepvriesproducten kunnen op deze manier vervoerd worden. Als klant kun je erop vertrouwen dat elke online supermarkt zorgvuldig omgaat met gekoeld transport. 

Controleer je bestelling bij ontvangst
Als je bestelling wordt bezorgd, is het belangrijk om de verse producten goed te controleren voordat je ze in de koelkast of vriezer legt. Controleer de houdbaarheidsdatum en kijk of de producten er vers uitzien. Mocht je toch een product ontvangen dat niet meer vers is, neem dan contact op met de klantenservice van de online supermarkt om dit te melden.

Maak gebruik van aanbiedingen
Online supermarkten bieden vaak speciale aanbiedingen aan voor verse producten, zoals 2+1 gratis of 50% korting op bepaalde producten. Maak hier gebruik van en sla je slag als je bijvoorbeeld vlees of vis nodig hebt. Veel van deze producten kan je thuis invriezen en zo kun je vaak flink besparen op je boodschappen.

Online supermarkten zorgen ervoor dat jouw verse producten veilig en gekoeld worden vervoerd, zodat jij altijd kunt genieten van de beste smaak en kwaliteit.

Lees de reviews van andere klanten
Wil je er zeker van zijn dat je goede kwaliteit producten ontvangt bij het bestellen van verse producten? Lees dan de reviews van andere klanten op de website van de online supermarkt. Zo kun je zien wat andere klanten van de kwaliteit van de producten vonden en hier je keuze op baseren.

Kortom, het bestellen van verse producten bij een online supermarkt is prima mogelijk, maar het vereist wel wat extra aandacht. Kies een betrouwbare aanbieder, let op de versgarantie, controleer je bestelling bij ontvangst en maak gebruik van aanbiedingen en de service van de online supermarkt. Zo kun je in alle gemak en zonder zorgen genieten van verse producten in huis.

Welke versproducten zijn populair om te bestellen? 

 • Groente en fruit:
  Verse groenten en fruit worden veel besteld bij online supermarkten. Populair zijn ook de verspakketten die je kunt zien als een soort compleet maaltijdpakket. Daarnaast worden ook diepvriesgroenten en -fruit steeds populairder, omdat ze vaak lang houdbaar zijn en je ze makkelijk kunt bewaren.
   
 • Zuivel:
  Melk, yoghurt, kwark en kaas zijn populaire zuivelproducten die veel online worden besteld. Ook diepvriesproducten zoals ijs en bevroren fruit voor smoothies zijn steeds populairder.
   
 • Vlees en vis:
  Online supermarkten bieden een ruim assortiment aan vlees en vis, van rundergehakt tot zalmfilet. Daarnaast zijn ook diepvriesproducten zoals kip, vissticks en garnalen steeds populairder.
   
 • Brood:
  Vers brood wordt ook steeds vaker online besteld. Populaire broodsoorten zijn bijvoorbeeld volkorenbrood, ciabatta en verse bolletjes. Ook diepvriesbrood zoals stokbrood en croissants zijn populair.
   
 • Eieren:
  Ook eieren worden veel besteld bij online supermarkten. Je kunt kiezen uit verschillende soorten eieren, zoals scharreleieren, biologische eieren en vrije uitloopeieren. 
   
 • Kruiden:
  Verse kruiden zoals basilicum, peterselie en munt worden veel besteld door mensen die graag koken.

 • Kant-en-klaar maaltijden:
  Steeds meer online supermarkten bieden kant-en-klaar maaltijden aan, gemaakt met verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden zoals pizza, lasagne en nasi steeds populairder.

Van boerenkool tot zalmfilet, online vind je de beste en meest verse producten voor elke maaltijd.

Wat is de Top 3 van supermarkten voor verse producten?

 1. Albert Heijn: Albert Heijn is de grootste supermarktketen van Nederland en biedt een uitgebreid assortiment verse producten aan, zoals groenten en fruit, zuivel, vlees + vis en brood. Ook het assortiment in verse biologische producten is hier heel groot.

 2. Jumbo: Jumbo is de tweede grootste supermarktketen van Nederland en heeft ook een groot assortiment aan verse producten, waaronder groenten en fruit, zuivel, vlees en vis, en brood. Daarnaast biedt Jumbo ook een aantal biologische en glutenvrije producten aan.

 3. PLUS: PLUS is een snel groeiende supermarktketen en heeft een ruim assortiment aan verse producten, waaronder groenten en fruit, zuivel, vlees en vis, en brood. 

PLUS supermarkt om verse producten te bestellen

Wat zijn voordelen van online verse boodschappen bestellen?

 • Gemak: Het bestellen van verse producten online is erg gemakkelijk en tijdbesparend. Je kunt vanuit huis of op je werk de boodschappen bestellen en laten bezorgen op een tijdstip dat jou uitkomt.
 • Kwaliteit: Online supermarkten doen er alles aan om de kwaliteit van hun verse producten te waarborgen. Zo worden producten vaak direct vanaf de producent geleverd en ondergaan ze strenge kwaliteitscontroles.
 • Geen rijen: Door online te bestellen hoef je niet meer in de rij te staan bij de kassa of bij de versafdeling, wat een hoop tijd kan besparen.
 • Gezonder eten: Omdat je van tevoren een overzicht hebt van wat je bestelt en je rustig kunt nadenken over je keuzes, is de kans groter dat je gezondere keuzes maakt en minder impulsieve aankopen doet.
 • Duurzamer: Door online te bestellen, hoef je niet meer met de auto naar de supermarkt te rijden, wat beter is voor het milieu. Daarnaast kan de supermarkt de bezorgingen efficiënter inplannen en routes optimaliseren, wat ook bijdraagt aan een duurzamer proces.

Butlon met een papieren boodschappentas die gevuld is met groenten en fruit wat je online kan bestellen hier