Kies jij al (vaker) voor online je boodschappen doen? Je boodschappen online bestellen is steeds populairder in Nederland. Dat daarom bijna alle supermarkten hard werken aan de online afdeling in Nederland is duidelijk, zeker de afgelopen jaren is dat goed zichtbaar. Bij welke supermarkt kan je inmiddels heel vlot je boodschappen bestellen? En welke supermarkt is op dit moment populair om je boodschappen te bestellen? We helpen je graag een handje op weg met de beste tips om je boodschappen gemakkelijk online te bestellen. 

Op zoek naar de ideale online supermarkt

Veel mensen zijn op zoek naar wat voor hen de ideale supermarkt is. We zetten hier voor je op een rij welke supermarkten op dit moment het populairst zijn in Nederland voor je online boodschappen en leggen je graag uit wat deze supermarkt populair maakt. Op deze manier kan je de online supermarkten vergelijken en wellicht het bestellen van boodschappen eens proberen. Dan ontdek je snel welke supermarkt je favoriet is.

Vrijwel alle supermarkten werken keihard aan het verbeteren en uitbreiden van de online afdeling. Tegelijkertijd doen steeds meer mensen online boodschappen.

Een aantal supermarkten lopen voorop wat betreft online boodschappen bestellen en dat heeft verschillende oorzaken. Eén van de belangrijke oorzaken van de voorsprong op dit moment is dat deze supermarkten vroeg zijn begonnen met het ontwikkelen van de online afdeling. Daarnaast is het onderdeel bezorging (inclusief bezorgkosten) en beschikbare bezorgtijden een belangrijk onderdeel. Ook het online assortiment speelt een grote rol bij het kiezen van een geschikte supermarkt voor jouw bestelling. Welke supermarkten hebben dit op orde en zijn erg populair om online je boodschappen te bestellen? We zetten ze voor je op een rij.

Top 5 online supermarkten van dit moment:

We zetten hier de top 5 supermarkten waar je handig en snel je boodschappen kunt bestellen voor jou op een rij. Wil je weten waarom deze supermarkt populair is? Klik dan voor meer info. 

1. Albert Heijn
2. Jumbo
3. PLUS
4. Hoogvliet
5. Picnic

1. Albert Heijn

Albert Heijn logoOp dit moment is Albert Heijn de populairste supermarkt om je boodschappen te bestellen. Albert Heijn heeft het grootste online assortiment en kan bezorgen in heel Nederland. Boodschappen bestellen via de website van AH of via de Appie app gaat eenvoudig en snel. De mogelijkheden zijn zeer gebruiksvriendelijk. De bezorgmogelijkheden zijn daarnaast ook steeds uitgebreider en sneller. Vaak is bezorging de volgende dag al mogelijk. Je kunt bij Albert Heijn ook maaltijdboxen bestellen. Ook op zakelijk gebied loopt Albert Heijn voorop. Bedrijven, zorginstellingen en kinderdagverblijven bestellen steeds vaker en met vaste regelmaat alle boodschappen online bij Albert Heijn. 

Meer over boodschappen bestellen bij Albert Heijn

2. Jumbo

Jumbo logoVeel supermarkten volgen Albert Heijn op de voet wat betreft online bestellen. De concurrentie strijd op dit gebied barst zeker los nu steeds meer supermarkten meer mogelijkheden aanbieden om boodschappen te bestellen. In ons overzicht vergelijk je supermarkten op mogelijkheden, servicekosten, bezorging en meer. Ook de Jumbo supermarkt is erg populair om je boodschappen te bestellen. Het minimale bestelbedrag bij Jumbo ligt lager dan bij AH, en voor sommige mensen is dat een reden dat ze graag de boodschappen door Jumbo laten thuisbezorgen. Jumbo bezorgt inmiddels in heel veel plaatsen in Nederland. Grote kans dat ze ook bij jou thuis kunnen bezorgen!   

Ga direct naar Jumbo

3. PLUS 

Steeds meer mensen bestellen ook graag de boodschappen bij PLUS. Het assortiment is online steeds groter, waardoor je ook bij Plus gemakkelijk boodschappen kunt bestellen. Je kunt de boodschappen zelf ophalen of laten thuisbezorgen. Thuisbezorgen is nog niet overal mogelijk, maar via een postcode-zoeker op de website ontdek je wat de mogelijkheden voor jou zijn. Rondom de feestdagen heeft de PLUS ook altijd veel scherpe aanbiedingen en een uitgebreid feest-assortiment. 

Ga naar Plus boodschappen bestellen

4. Hoogvliet 

Zeker in opkomst is ook de online afdeling van supermarkt Hoogvliet. Steeds meer mensen bestellen ook hier boodschappen online. Heb je een Hoogvliet bij je in de buurt zitten? Dan is het zeker de moeite waard om eens je boodschappen bij de Hoogvliet te bestellen. Je kunt hier de boodschappen ophalen of laten thuis bezorgen. Elke week kan je hier scherpe aanbiedingen vinden. En vergeet niet te kijken bij de leuke spaaracties waar je aan mee kunt doen. Een voordeel van boodschappen bestellen bij Hoogvliet is dat je vaak de boodschappen de volgende dag al in huis kunt hebben. Elke week zijn er acties die je kunt selecteren voor gratis bezorging. 

Ga naar Hoogvliet

Boodschappen bestellen bij Hoogvliet

5. Picnic

Logo picnic supermarktPicnic is een hele populaire online supermarkt in Nederland. Ze zijn populair door het minimum bestelbedrag van 35 euro én de gratis bezorging. De online supermarkt groeit hard en is dan ook in steeds meer plaatsen in Nederland beschikbaar. Picnic is nog altijd de strijd aan het voeren met de supermarkten AH en Jumbo. Het lukt Picnic dan ook om steeds populairder te worden. Benieuwd of ze ook in jouw woonplaats bezorgen? We horen hier vaak de vraag: bezorgt Picnic ook bij mij?
In ons overzicht Picnic bezorggebied kan je alle plaatsen waar Picnic op dit moment kan bezorgen terugvinden. De boodschappen bij Picnic bestel je via de handige app. Het assortiment is nog niet zo compleet als bij bijvoorbeeld Albert Heijn, dat is soms een nadeel voor mensen. De snelle + gratis bezorging maken daarentegen veel goed. Is Picnic nog niet beschikbaar in jouw woonplaats? Schrijf je dan snel in op de website van Picnic, daardoor kom je op een wachtlijst. 

Ga direct naar Picnic en schrijf je gratis in

Een veelgestelde vraag is hier: bezorgt Picnic ook bij mij?
Check dan snel dit overzicht bezorggebied Picnic

Waar is supermarkt DEEN op dit lijstje gebleven? 

De boodschappenservice van supermarkt Deen was ook érg populair. Maar helaas is de supermarkt Deen inmiddels overgenomen door o.a. Albert Heijn. De bezorging van Deen was eerder niet mogelijk in heel Nederland. Maar de scherpe aanbiedingen en goede service zorgden ervoor dat mensen graag de boodschappen bij Deen bestelden. Taart en gebak bestellen bij Deen was ook erg populair, evenals de verse bloemen en boeketten die je altijd bij Deen kon bestellen. Steeds meer mensen ontdekten ook hoe handig, voordelig en snel bloemen bestellen bij Deen werkte. Extra voordeel van deze bloemen: de bezorging van de bloemen was gratis door heel Nederland. Inmiddels kunnen we vertellen dat Albert Heijn ook deze populaire bloemenservice heeft overgenomen. Je kunt nu bij de speciale bloemen-webshop van Albert Heijn de boeketten bestellen die je eerder bij Deen kon bestellen. Ook voor de boodschappen kan je als trouwe Deen fan nu dus voor de boodschappen service kiezen van Albert Heijn. 

Welke supermarkt is het goedkoopst voor je online bestelling? 

Het is lastig om één supermarkt aan te wijzen die het allergoedkoopst is op dit moment. Voor een online bestelling kunnen de bezorgkosten namelijk nogal verschillen per bezorgmoment. Ook scherpe aanbiedingen kunnen een groot verschil maken op je totaalbedrag en zijn per week verschillend. Het kan dus lonen om niet elke week bij dezelfde supermarkt je boodschappen te bestellen. Dat is ook een trend die we zien opkomen. De ene week bestellen mensen de boodschappen bij Albert Heijn, de andere week kiezen zij voor Jumbo.
Uit een recente prijspeiling van de Consumentenbond blijkt dat Picnic samen met Jumbo de laagste prijzen heeft voor A-merken. De consumentenbond vergeleek de prijzen van de 15 grootste supermarkten. Uit het onderzoek blijkt ook dat Aldi en Lidl de goedkoopste huismerken verkopen maar daar is het helaas niet mogelijk om je boodschappen online te bestellen. Bij Lidl kan je wel voor grote aanbiedingen (non-food) terecht in de webshop van Lidl. Albert Heijn heeft daarentegen vaak scherpe aanbiedingen (1+1 gratis bijvoorbeeld), waardoor het voordelig kan zijn om hier A-merken te kopen. Nieuw in de wereld van online supermarkten is de super Butlon. Bij Butlon kan je terecht voor heel veel voordelige grootverpakkingen (horeca-kwaliteit) en kan je veel geld besparen door hier slim in te kopen. 

Goedkoop boodschappen bestellen (met korting)

Bij welke supermarkt wil jij graag je boodschappen online bestellen? Wij hebben kortingscodes van supermarkten waarmee je korting krijgt op bijvoorbeeld de servicekosten van je online bestelling. Met sommige kortingscodes krijg je zelfs gratis bezorging. Bij sommige supermarkten kan je ook wekelijks actieproducten bestellen waarmee je 100% korting op de bezorging krijgt. Elke week zijn er bijvoorbeeld bij Jumbo en Hoogvliet andere producten die je kunt bestellen zodat je geen bestelkosten hoeft te betalen. Datzelfde heeft Albert Heijn elke week, met het kopen van speciaal geselecteerde producten betaal je geen servicekosten. Met welke producten je gratis bezorging krijgt bij bijvoorbeeld AH of Jumbo, lees je op ook de kortingspagina. 

Ook populair op dit moment: voordelig winkelen bij Butlon

Ontdek het gemak van voordelig online winkelen bij Butlon, dé online supermarkt waar je kunt profiteren van bulkaanbiedingen en extra goedkope producten. Of het nu gaat om beperkt houdbare items of producten waar je flink op kunt besparen, Butlon heeft het allemaal. Bestel eenvoudig via de website en laat je boodschappen bezorgen. Tijd om in te slaan en te profiteren van geweldige deals! Bespaar veel geld terwijl je geniet van het gemak van online winkelen bij Butlon. Ontdek vandaag nog de voordelen van inslaan en voordelig shoppen bij dé online supermarkt voor bulkaanbiedingen.

Lees meer over Butlon